وی تصریح کرد: ما اعلام کرده بودیم که با مذاکرات موافق هستیم و مرزهای 1967 را پذیرفتیم اما اسرائیل میگوید که شریکی برای صلح وجود ندارد. من به دولت توافق ملی پایبند هستم و تهدیدهای اسرائیل ما را نمیترساند. اگر قرار بود من به تهدیدهای اسرائیل گوش دهم یقینا دولت توافقی را اساسا تشکیل نمیدادم. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خاطرنشان کرد: نخستین توجه من در خصوص جنگ برای دستیابی به راهی برای نجات مردم است و برایم مهم نیست که چه کسی شراره این درگیریها را روشن کرد بلکه چگونگی توقف آن برایم مهم است. توازن قدرت نظامی به نفع اسرائیل است و به نفع ما نیست. اولین کسانی که من در خصوص مذاکره برای پایان درگیریها به نزد آنها رفتم عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و مقامات اردن بودند چرا که این دو کشور مستقیما در جریان اوضاع ما قرار دارند و پس از آنها اتحادیه عرب قرار دارد.
وی گفت: در وهله نخست مهم این است که حملات متوقف شده و توافق سال 2012 اجرا شود. باید هرچه سریعتر درگیریها در جهت جلوگیری از خونریزیها متوقف شود. متاسفانه اسرائیل با ما نه به عنوان انسان و نه به عنوان مردم برخورد نمیکند. اسرائیل به ما تجاوز میکند و ما تنها از طریق قوانین بین المللی نه کمتر و نه بیشتر از خودمان دفاع میکنیم. محمود عباس اظهار کرد: آمریکا برای نخستین بار در تاریخ درگیریها، دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را مسئول توقف مذاکرات اعلام کرد اما آمریکا بیش از آنکه دولت نتانیاهو را مسئول این امر بداند دست به اقدام دیگری نزده است. چندین خانواده اعضای خود را از دست دادهاند و من با آنها صحبت کرده و از آنها خواستم که صبر پیشه کنند اما ما تجارت با خون مردمانمان را نمیپذیریم. تنها راه حل راهکار سیاسی است.
وی عنوان داشت: دستیابی به صلح آسان است و ایجاب میکند که اسرائیل مرزهای 1967 را به رسمیت بشناسد اما این کار را نمیکند. اسرائیل باید به مذاکرات برگردد ما از مذاکرات فرار نکردهایم و ناامید هم نشدهایم. قطعنامههایی ظرف دو روز در شورای امنیت صادر خواهد شد و من امیدوارم که درگیریها در سریعترین زمان ممکن متوقف بشود. عباس همچنین در سخنانی اعلام کرد که شروط حماس برای دستیابی به توافق آتش بس با رژیم صهیونیستی "ضروری نیست". وی با اذعان به اینکه غیر از همدردی با خانوادههای شهدای غزه کاری نمیتواند انجام دهد در عین حال گفت: آنها هیزمهایی برای تاجران جنگ هستند و من با آن تاجران از دو طرف مخالفم.
ادعاي آمریکا و اسرائیل در همين حال تایم نوشت: مقامات آمریکایی و اسرائیلی ادعا می کنند، اثر انگشت تهران بر روی زرادخانه موشکی حماس باقی مانده است. به گزارش «انتخاب»، اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: چه کسی حماس را توانمند کرده است؟ ایران. ران درمر سفیر اسرائیل در واشنگتن گفت: ایران به تلاش خود برای انتقال موشک به غزه ادامه می دهد. وی افزود: مشخص است که ایران حامی حماس است و جهاد اسلامی یکی از زیر مجموعه های ایران است. حماس در بحث تسلیحات تنها به خارجی ها وابسته نیست.، بسیاری از موشک ها دست ساز است.
سفیر اسرائیل در آمریکا ادامه داد: 18 ماه پیش اینگونه نبود و اکثر موشک ها از خارج از فلسطین می آمد. مقامات اسرائیلی می گویند حتی موشک ها دست ساز نیز اثر انگشت ایران با خود را به همراه دارد. یک مقام اطلاعاتی اسرائیل بیان داشت: ایران منبع اصلی آموزش ساخت چنین موشک هایی است.
از سوی دیگر روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داد که مصر و قطر پیش نویس پیشنهادی را برای پایان درگیریها علیه غزه تدوین کرده و آن را به رژیم صهیونیستی و حماس پیشنهاد دادهاند. این روزنامه عبری زبان با بیان اینکه پیشنهاد آتش بس شامل دو فصل میشود اعلام کرد: یکی از آنها امنیتی و دیگری اقتصادی مدنی است. یدیعوت آحارونوت با اعلام اینکه حماس تا به این لحظه پیشنویس توافق آتش بس را نپذیرفته است تاکید کرد: اسرائیل به کشورهایی که این پیش نویس را تدوین کردهاند آمادگی اولیه خود را برای بررسی جزئیات آن اعلام کرده است.
نظرات شما عزیزان:
|